• Բաղադրությունը

    300 գր. կարմիր լոբի,

    200 գր. ոսպ,

    300 գր. սիսեռ,

    200 գր. ձավար.

    200 գր. սոխ,

    50 գր. չամիչ,

    500 գր. թթու կաղամբ,

    խառը կանաչի, աղ, պղպեղ, տոմատի մածուկ, բուսական յուղ:

    Պատրաստման եղանակը

    Մաքրել կարմիր լոբին, ոսպը, սիսեռը, ձավարը, որից հետո առանձին առանձին լվանալ: Սոխը նախքան տապակելը, մանրացնել կամ անցկացնել մսաղացով: Այնուհետև առանձին առանձին ավելացնել կարմիր լոբին, ոսպը, սիսեռը, ձավարը: Ստացված զանգվածը համեմել աղով, պղպեղով, մանրացված կանաչիով, տոմատի մածուկով և լավ խառնե: Թթու կաղամբը որոշ յամանակ թողնել հոսող ջրի տակ, ապա հանել բաժանել թերթերի և տապակած զանգվածով լցոնել: Կաթսայի մեջ տեղադրել 2 շերտ տոլմա, վռան լցոնել չամիչ կամ թթվաշ չիր: Կրկնել նույն հերթականությամբ, վերջում ավելացնելով ջուր: Եփել մինչև պատրաստվելը:

    pasuc-tolma.jpg
    300 x 225 - 26K