Զատիկի Բաղադրատոմսեր
  • ԶԱՏԻԿԻ ՉԱՄԻՉՈՎ ՓԼԱՎ

    Բաղադրիչներ

    բրինձ – 4 բաժակ

    չամիչ – 400 գ,

    ծիրանի չիր – 50 գ,

    սալորաչիր – 50գ,

    լավաշ – 0.5 հատ,

    յուղ – 3-4 ճ.գդ.,

    աղ ըստ ճաշակի

    Բրինձը թրջել աղաջրում, թողնել գիշերը: Չիրն ու չամիչը գոլ ջրով լվանալ, քամել, չորացնել: Յուղը հալեցնել, չամիչը գցել յուղի մեջ, բովել, ավելացնել չիրը: Երբ յուղը ներծծվի, կրակն անջատել: Կաթսայի տակ շարել կտրատած լավաշը, լցնել բրնձի մի մասը, ապա չիրն ու չամիչը: Վրան կրկին լցնել բրինձ, հետո յուղն ու չրեղենի մնացած մասը: Փլավը ծածկել լավաշի ոչ շատ մեծ շերտերով, լցնել եռացած գոլ ջուր և եփել շատ մարմանդ կրակով: Եթե կափարիչը հերմետիկ չի փակվում, այն փաթաթել մաքուր սրբիչով: Հարկ եղած դեպքում աղ անել:

    ԿՈՒԼԻՉ

    Բաղադրիչներ

    ալյուր — 2 կգ,

    կաթ — 1 լ,

    ձու — 3 հատ,

    կարագ — 250 գ,

    խմորիչ — 1 տուփ,

    շաքարավազ — 2,5 բաժակ,

    վանիլային շաքար — 2 տուփ,

    չամիչ — 400 գ

    Գոլ կաթի մեջ բացել խմորիչը, 20 րոպե անց խառնել բոլոր բաղադրիչները բացի չամիչից: Մեկ կգ ալյուրը ավելացնել, եթե հարկ լինի, էլի ավելացնել, կախված է ալյուր որակից: Վերջում լցնել չամիչը: Ծածկել, թողնել տաք տեղում մնա երկու ժամ: Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան: Տապակը կամ փոքրիկ ամանները յուղել, ալյուր ցանել, կարելի է օգտագործել պահածոյի դատարկ տուփեր: Խմորով լցնել տարայի 2/3-ը, թողնել կես ժամ: Իսկական պասկան պիտի բարձրանա ամանից 3 սմ բարձր: Թխվելուց հտո սնկի տեսք է ունենում: Թխել 30-40 րոպե: Տաք պասկաները` կուլիչը ծածկել շաքարի հետ հարած սպիտակուցով: Վրան ցանել քունութ կամ բազմագույն մանր կոնֆետներ:

    Բարի ախորժակ :)>-

    rise.jpg
    287 x 175 - 11K