• 200 գր. մածուն կամ 500 գր. թան,

    6 գր. ալյուր,

    25 գր. գլուխ սոխ,

    10 գր. յուղ,

    45 գր. բրինձ կամ ձավար,

    6 գր. դաղձ,

    14 գր. յուղ, աղ:

    Պատրաստման եղանակը Ալյուրը հարել ձվի հետ: Մածունը լուծել ջրի հետ 1:1 հարաբերությամբ (խաշած բրնձի և ձավարի ջրով): Ձվով-ալյուրով խառնուրդին ավելացնել ջրով բացած մածուն և, անընդհատ խառնելով, եռացնել: Ավելացնել խաշած բրինձը իր ջրով, սոխեռած, համեմ, դաղձ և եփել: Բրնձի փոխարեն կարելի է լցնել ձավար, իսկ մածունի փոխարեն թարմ թան:

    Բարի ախորժակ :-bd

    spas.JPG
    500 x 392 - 119K